Veel gestelde vragen over hypnose

Hoe voelt hypnose?

Iedereen ervaart dit anders. Voor de meeste mensen voelt het zeer ontspannend en als een massage voor de geest.

Zal ik al mijn geheimen vertellen? 

Hypnose is geen waarheidsserum, mensen kunnen evengoed (zelfs beter) liegen in hypnose, als ze dat zouden willen.

Wat als ik niet meer uit hypnose kan komen?

U kunt niet blijven vastzitten in hypnose. Zelfs als de hypnotiseur midden in de sessie flauwvalt, zult u na een tijdje gewoon terugkeren in een normale staat van bewustzijn. In geval van enig gevaar kunt u ONMIDDELLIJK zelf uit hypnose komen, u heeft de totale controle tijdens de volledige sessie, ook al bent u in diepe hypnose.

Kan ik iets doen tegen mijn wil?

Nee. Als iets tegen uw karakter of morele waarden zijn, niemand (hypnotiseur of iemand anders) kan het u laten doen. In hypnose, suggesties die gevaarlijk zijn of die tegen uw wil zijn, worden automatisch afgewezen door uw onderbewustzijn.

Zal ik er iets van herinneren?

Ja, u zult waarschijnlijk alles herinneren. Sommige mensen herinneren zich niets van wat er is gebeurd wanneer ze in hypnose zijn, tenzij ze specifieke suggesties krijgen om het te herinneren. De meesten onder ons herinneren het allemaal, vooral de eerste keer en de meesten vragen zich af de eerste keer of ze wel of niet in hypnose zijn geweest. Dit is heel normaal.

 

Kun je alles genezen met hypnose?

Dat zou wel handig zijn! Hypnose kan een breed scala aan problemen met een ongelooflijke snelheid en effectiviteit oplossen en het ziet er uit als magie. Maar dat is het zeker niet. Het is gewoon en manier om je brein en geest voor u te laten werken.

Moet ik in diepe trance gaan om te kunnen genieten van de voordelen van hypnose?

Hoewel ik meestal werk met diepe trance is een lichte/middelmatige vorm van trance ook voldoende om contact te maken met het onderbewustzijn.

Wat als ik in slaap val?

Het is niet ideaal om in slaap te vallen tijdens een sessie, maar als dat toch gebeurt luistert uw onderbewustzijn gewoon mee.

Hoe snel mag ik resultaten verwachten?

Iedereen reageert anders op hypnose. Het is belangrijk om te realiseren dat hypnose geen alles of niets-situatie is. Voor sommige cliënten lijkt het op “het drukken op een lichtknop”. Ze veranderen 100% van één enkele sessie.

Heeft u nog verder nog vragen neem dan vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina.